«Діти війни» мають право на пільги, - юристка БФ «Рокада» Рівне Юлія Карповець

27.10.2023 15:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Хто такі "діти війни" та що означає цей статус? Які пільги передбачено дітям, постраждалим від військової агресії та хто має право звернутися? Про це та інше розповіла юристка Благодійного фонду «Рокада» Рівне Юлія Карповець.

Від початку повномасштабного вторгнення від держави-агресора росії постраждали десятки тисяч дітей. За даними Офісу генпрокурора, станом на початок жовтня, загинули 504 дитини та 1129 — отримали поранення. Але ці цифри не відображають ситуацію на окупованих територіях.

Значна частина дітей депортовані до росії, втратили батьків, зазнали фізичного, сексуального чи психологічного насильства. Усі вони можуть отримати статус «дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».

Сьогодні часто чуємо вислів «дитина війни», хоча такого терміну в законодавстві не існує, але використовується в повсякденній розмові.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews