Робоча група при Рівненській ОДА по протидії корупції розпочала свою роботу: як вона працюватиме

30.10.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині відбулося перше засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». Нагадаємо, її створення ініціював начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль з метою унеможливлення будь-яких проявів корупції. До її складу увійшли правоохоронці та представники силового блоку.

«Рівненщина – територія рівних можливостей. Наш девіз якраз про те, що всі мають однакові права та обв'язки. Побудувати корупційні схеми при такому підході буде складно. Сьогодні вперше засідала обласна робоча група «Прозорість та підзвітність». Саме ці люди будуть стежити за закупівлями, роботою підрядників. Такий двосторонній рух не тільки пришвидшить, а й покращить процес, наприклад, будівництва, а й забезпечить його прозорість», - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Члени робочої групи вже почали опрацьовувати документацію щодо будівництва, реконструкції та ремонту пошкоджених споруд. Кошти на їх відновлення виділені із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Нині мова йде про 8 об'єктів.

«Кабінет Міністрів України затвердив порядок використання коштів Фонду. Нині формуємо напрямки роботи кожного члена робочої групи, відповідно до повноважень. Опрацьовуємо документацію, моніторимо процес закупівель та відповідність виконання робіт згідно з графіками», - повідомила під час засідання заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews