На Хмельницькій АЕС стартував профорієнтаційно-освітній проєкт «Атомна школа»

30.10.2023 11:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
На Хмельницькій АЕС стартував профорієнтаційно-освітній проєкт «Атомна школа». Мета - популяризація атомної енергетики, налагодження партнерських стосунків підприємства із навчальними закладами Нетішина та 30 км зони спостереження ХАЕС, підтримка позитивного іміджу станції з метою формування якісного потенційного кадрового резерву персоналу для Хмельницької АЕС з числа здобувачів освіти.
 
null
Фото: ХАЕС

 
Близько 40 старшокласників ліцеїв та гімназій міста-супутника та 30 км зони спостереження ХАЕС у процесі навчання матимуть змогу не тільки отримати знання у сфері атомної енергетики, а й дізнатися про роботу підприємства з середини. Також на учасників проєкту чекатимуть екскурсії на промисловий майданчик та в основні підрозділи ХАЕС, лекції та практичні завдання від керівників, провідних фахівців, інструкторів, ділові ігри, спілкування із представниками профільних вишів, молодими спеціалістами, стажування на посадах персоналу станції.
 
Учасників заходу привітав генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра, побажав, щоб знання, здобуті в Атомній школі, стали в нагоді в майбутньому.
 
null
На фото: генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра
 
У рамках проєкту провідний інструктор навчально-тренувального центру Вячеслав Іванов прочитав присутнім лекцію «Професія - енергетик», а також розповів про різні типи енергоблоків та відповів на численні запитання учасників Атомної школи.
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews