Ще чотири підприємства Рівненщини визнані критично важливими: що це означає

31.10.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Таке рішення було прийнято під час засідання робочої групи з визначення підприємств, установ і організацій області критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

«Загалом бронювання вже отримали майже 80 підприємств Рівненщини різних сфер, зокрема, медичної, промислової, житлово-комунальної, але більшість - сфера АПК», - сказав Ігор Тимошенко.

Він нагадав, що відповідно до порядку, компанії подають документи в ОВА, де після їх погодження надсилають в Генштаб і Мінекономіки. Якщо ж важливість підприємства підтвердять на центральному рівні, то ті зможуть забронювати до половини військовозобов'язаних. Також Ігор Тимошенко наголосив, що більше 50% робітників можуть забронювати лише підприємства паливно-енергетичного комплексу.

Так, на засіданні робочої групи було погоджено 4 пакети документів. Наступний крок - впродовж 5 днів направляє документи у Генштаб. Він, в свою чергу, погоджує матеріали і направляє до Мінекономіки. Тоді, в разі відсутності заперечень, готується наказ про бронювання.

Нагадаємо, що підприємство повинно відповідати мінімум 3 критеріям постанови – немає заборгованості по сплаті податків та заробітної плати, а також бути економічно активним та виробляти важливі товари чи надавати такі ж послуги.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews