Виставку рівненського художника презентують у Німеччині

01.11.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Більше 9 років триває російська збройна агресія проти України. Невимовні звірства торкнулися кожного. Мільйони життів українців та незліченної кількості диких і домашніх тварин перетворилися на катастрофу.
 
Тварини, чи то домашні, чи дикі, стають жертвами під час війни. Лише за минулий рік на окупованих росією територіях були знищені: Національні природні парки-заповідники Джарилгач (найбільший острів України та Чорного моря) і Асканія-Нова (найбільший степовий заповідник Європи), безліч зоопарків та диких звірів потонуло після підриву Каховської ГEС. Знищена більша частина унікальної екосистеми, постраждали популяції всіх рідкісних рослин і тварин, зокрема, й види, що занесені до Червоної книги.
 
Бідолашні створіння не можуть ані говорити, ані писати, ані себе захистити. Вони можуть лише дивитися на нас, чекаючи на допомогу, чекаючи на свій шанс вижити. Чи здатні ми побачити і почути їхній крик? Інтерактивна виставка Чому? Історії тварин з війни висвітлює це питання.
 
У німецькому місті Ессен відкриють інтерактивну виставку ЧОМУ? Історії тварин з війни сучасного українського художника Ігоря Павлюка.
 
На виставці представлено 18 картин, тло кожної з них – новини з різних країн про війну в Україні.
 
На тлі новин зображені тварини, які постраждали або загинули. Всі тварини дивляться на глядача з німим питанням Чому?.
 
Чому це сталося зі мною? Що відбувається?
 
За допомогою QR-кодів на рамах картин глядачі можуть переглянути короткі історії про зображених тварин, а також зробити пожертву для Рівненського зоопарку, який з початку повномасштабного вторгнення прийняв до себе понад 60 тварин зі східних та південних областей України і наразі потребує підтримки.
 
Експозиція:
 01-30 листопада 2023 у години роботи парку
 Урочисте відкриття: 05 листопада 2023 о 13:00
 Скляний павільйон / Glaspavillon Grugapark
 
Збір пожертв та закупівлю необхідних товарів забезпечує Українсько-німецьке об'єднання Опора, яке вже тривалий час підтримує Рівненський зоопарк.
 
Пресслужба Рівнеради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews