Роман Іванісов: Міністерству оборони України передадуть майно з невиплачених кредитів

07.11.2023 13:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Парламентський тиждень розпочали з засідання комітету, а саме – з антикорупційної експертизи законопроекту №10023 про внесення змін до розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про Національний банк України», - пише на своїй сторінці у ФБ народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов. - Документ передбачає дуже важливий крок для посилення оборони нашої країни шляхом передачі Міністерству оборони майна НБУ, набутого в рахунок компенсації невиплачених кредитів.
 
За словами Олександра Завітневича, голови комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони, який був присутній на засіданні, наразі у НБУ відсутні правові підстави передачі цього майна для потреб оборони держави. Тому законопроектом передбачається, що передача такого майна буде здійснюватися Нацбанком безоплатно з відображенням у бухгалтерському обліку вартості такого майна у складі витрат, які не відносяться до витрат кошторису адміністративних витрат НБУ.
 
Підтримали комітетом таку ініціативу, визнали законопроект таким, що не містить корупційних ризиків та відповідає антикорупційному законодавству, але зробили зауваження щодо необхідності уточнення, про який саме порядок передачі майна йдеться. Рекомендували до прийняття у першому читанні.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews