Скільки часу приживаються імпланти: від чого залежить та як відбувається процес

07.11.2023 14:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Дентальна імплантація - найнадійніший варіант для відновлення втраченого зуба. Велика кількість людей сьогодні страждає на дентофобію - це страх перед стоматологом, який призводить до того, що пацієнт звертається до лікаря тільки тоді, коли ситуація стає вже критичною. Зазвичай у таких випадках зуб уже не врятувати, але рішення є - спорожнілу лунку можна заповнити імплантом. Люди, яким доводиться вперше стикатися з подібною операцією, зацікавлені, скільки часу приживаються імпланти, і чи можна, щоб це сталося швидше. У цьому матеріалі розберемо ці питання.

null
 
Джерело: implantatsiya.kyiv.ua

Як швидко приживеться імплантант?

Приживлення - це важливий етап. Як довго триватиме цей процес, більшою мірою залежить не від штифта або хірурга, який його імплантував, а від самого пацієнта..

У середньому процес приживлення триває до 4 місяців, але жоден стоматолог не зможе з точністю сказати про те, як швидко закінчиться цей період. Під час операції штифт імплантується в щелепну кістку і поступово зростається з нею. Кожен пацієнт відрізняється своїми особливостями організму. Зокрема, якість і кількість кісткової тканини щелепи сильно впливає на тривалість процесу. Якщо кістка міцна та здорова, і її об'єму буде цілком достатньо, інтеграція завершиться протягом 3 місяців. Термін того, як довго приживається імплант, може розтягнутися до півроку, якщо тканина щелепи не дуже щільна.

Також значення має сама щелепа. Наприклад, нижня щелепа має міцнішу кістку, тоді як верхня має м'якшу структуру. Ось чому імплантам на різних щелепах може знадобитися різний час. Виробник і вид імпланта, зокрема, можуть вплинути не тільки на терміни інтеграції, а й на ризик відторгнення. Наприклад, базальні імпланти приживляються швидше, а у дешевих моделей вищий відсоток відторгнення.

Чи можна прискорити приживлення?

Щоб усе пройшло без проблем, важливо дотримуватися певних умов протягом усього часу. Однак можна прискорити процес, якщо дотримуватися цих правил:

  1. Вибрати якісну стоматологію - вивчити відгуки, офіційний сайт, сходити на особисту консультацію. 
  2. Дотримуватися всіх рекомендацій. Одразу після операції імплантолог має вручити пацієнту пам'ятку з детально описаними порадами: що можна і чого слід уникати.
  3. За наявності протипоказань, не варто про це мовчати, адже в такому разі підвищується ризик відторгнення імпланта.




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews