Енергоатом завершує наймасштабнішу ремонтну кампанію

09.11.2023 21:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
Сьогодні, 9 листопада 2023 року, президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін з робочим візитом відвідав одну з вітчизняних АЕС та перевірив готовність виходу чергового енергоблоку з ремонту.
 
Вже менш ніж за десять днів українська енергосистема зміцниться ще на 1000 МВт. Відтак всі вітчизняні АЕС, розташовані на підконтрольній Україні території, видаватимуть в національну енергомережу 7800 МВт.
 
«Оцінили стан ремонтних робот. Всі роботи виконані якісно. Надав дозвіл на початок пускових операцій. Проведено випробування першого контуру – без зауважень. Поставив завдання підключити блок до мережі протягом одного тижня», – поінформував президент НАЕК Петро Котін.
 
Він подякував усім атомникам, котрі доклали максимум зусиль для оперативного проходження цієї ремонтної кампанії, та наголосив, що «Енергоатом працює для України і українців».
 
Нагадаємо, вже вісім енергоблоків були відремонтовані із випередженням графіку. Всі вони експлуатуються і генерують електроенергію для держави.
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews