Рівненська ОДА оцінить корупційні ризики своєї власної діяльності

10.11.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На виконання українського законодавства у сфері протидії корупції у Рівненській ОДА проведуть оцінку корупційних ризиків у власній діяльності.

Під час першого засідання робоча група узгодила організаційні питання своєї діяльності, склала план оцінювання корупційних ризиків та підготовки антикорупційної програми.

«Оцінювання корупційних ризиків проводиться з метою встановлення ймовірності вчинення таких правопорушень працівниками Рівненської ОДА. Також це потрібно для аналізу ефективності існуючих заходів контролю, спрямованих на запобігання корупційних ризиків», - розповів завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації Віктор Жижчук.

Найближчим часом у підрозділах ОДА проведуть анонімне анкетування, за результатами чого визначать рівні корупційних ризиків під час виконання підрозділами ОДА своїх функцій.

«Рівненська ОДА продовжує послідовно впроваджувати антикорупційну політику. Створення групи «Прозорість і підзвітність» для аналізу закупівель, далі оцінка ризиків у діяльності ОДА – передбачають, передусім, превентивну діяльність .Водночас, це чіткі кроки у протидії можливим зловживанням у різних сферах», - прокоментував перший заступник голови ОДА, голова робочої групи Сергій Подолін.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews