Благодійний фонд «Рокада» Рівне не залишає в біді тих, хто через війну втратив дім

10.11.2023 17:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Благодійний фонд «Рокада» Рівне не залишає в біді осіб, які через виклики війни і загрози життя змушені покинути свої рідні домівки.
 
Сьогодні наша історія про родину з міста Авдіївка, Донецької області: матір пенсійного віку - Ганну Максимівну та її сина Вадима Петровича, які перебували в рідному місті не дивлячись на загострення бойових дій, доки не прийшла біда.
 
04.06.2022 р. Вадим Петрович потрапив під артилерійський обстріл, яким в черговий раз накрило Авдіївку. Внаслідок чого чоловік отримав численні поранення та залишився без руки. Рятувальники та військові вивезли чоловіка до міста Дніпро та передали в надійні руки медиків.
 
Протягом лікування мати була поруч з сином, родина прийняла рішення не повертатися в місто, яке страждало від постійних обстрілів. При допомозі волонтерів мати з сином опинилися на Рівненщині, де на Вадима Петровича чекало тривале лікування та реабілітація.
 
Чоловіку встановили другу групу інвалідності загального захворювання, хоча це не відповідало дійсності, адже він отримав проблеми зі здоров’ям не через загальне захворювання, а внаслідок мінно-вибухової травми. Для виправлення ситуації родина потребувала юридичної допомоги та соціального супроводу. За цю справу взялися юрист та соціальні працівники Фонду.
 
Першим кроком в роботі було звернення до органів Нацполіції задля отримання витягу з ЄРДР, оскільки з наданих матеріалів справи вже було зрозуміло, що кримінальна справа відкрита. Згодом був супровід бенефіціара до прокуратури, оскільки в поліції з’ясувалося, що кримінальна справа знаходиться саме там. З’ясовано про те, що справа передана на розгляд до Генеральної прокуратури. Наразі працівниками Фонду здійснюється контроль за отриманням всіх необхідних документів задля подачі на Міністерство ветеранів з метою отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни.
 
Додатково інформуємо, що Благодійний фонд «Рокада» Рівне сприяє постраждалим особам в отриманні статусу особи з інвалідністю внаслідок війни, або ж постраждалої особи внаслідок дії вибухонебезпечних предметів.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews