Родзинка Рівного - музей фотографії Олександра Харвата

13.11.2023 20:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Вже впродовж 10 років офіційно у Рівному тішить рівнян та гостей міста Музей фотографії. Це особливий мистецький простір, у якому оживає історія становлення фотографій крізь різні віки та до нашого часу. Автором ідеї та ідейним натхненником проекту є фотохудожник Олександр Харват.

Історія створення першої в світі фотографії сягає 1826 року. В той час вона мала іншу назву - «Геліографія». Пізнати її глибини можна під час екскурсії по музею. Тут презентують дуже особливі експонати. Мова йде про фотокамери від найстаріших так і до найсучасніших експонатів - від середини 19 століття до сьогодення.

null
 

Музей має експонати з різних куточків світу, таких як Польща, Чехія, Індія, Італія, Німеччина, Франція. Олександр Харват є митцем, який долучається до різних міжнародних проєктів, крайній був в Південній Кореї. Тим самим досить час з таких виїздів він має можливість отримати нові експонати для свого простору. Найбільша особливість цього музею - експонат, якому більше ста років. Він один на всю Україну. Сторічний німецький фотоапарат, використовується для створення великих світлин. У музеї фотографії-знаходиться до тисячі апаратів та різноманітних аксесуарів. Тільки уявіть скільки емоцій вони зможуть у вас викликати.

null
 

Вхід у Музей безкоштовний, але якщо ви справжня леді чи джентельмен, то можете залишити суму, яку вважаєте за потрібне на розвиток музею. Музей працює з 10-18 години кожного дня. Звернутися та записатися на екскурсію можна за номером 0971164539.

null
 

Автори: Вікторія Огороднікова, Яна Кушнірук


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews