Реформа шкільного харчування: як це відбувається на Рівненщині
Опубліковано : Олекса Мирожит
Зокрема, наголосили на важливості модернізації інфраструктури закладів освіти – кухонь та їдалень. Окремо підняли тему розвитку кадрового потенціалу та підвищення кваліфікації кухарів. Крім того, зачепили й питання фінансової та інституційної спроможності тергромад для забезпечення якісного харчування в закладах освіти.
«Наразі у межах регіонального плану модернізуємо матеріально-технічний стан шкільних їдалень. Також підвищили контроль за якістю та безпечністю харчових продуктів. Паралельно розробляємо регіональну програму для реалізації Стратегії реформи шкільного харчування на період до 2027 року», - розповів Віталій Коваль.
На сьогодні у школах Рівненської області харчуванням охоплено більше 101 тисячі здобувачів освіти. У тому числі гарячим харчуванням – 91 тисяча учнів (з них 61 924 - діти пільгових категорій). 100% закладів освіти частково чи у повні мірі перейшли на оновлене меню (за збірником Євгена Клопотенка).
Середня вартість одноразового гарячого харчування складає 34 грн у закладах загальної середньої освіти та 45 грн у закладах дошкільної освіти.
Пресслужба Рівненської ОВА
Джерело: RvNews