Захист неба: у Рівненській області навчають вогневі групи (ФОТО)

14.11.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Воїни-зенітники відточують навички стрільби. Також ці навчання спрямовані на командну роботу. Адже військові мають не лише точно вражати цілі, але й швидко рухатись та злагоджено працювати між собою.

Перед початком навчальних стрільб з кулемета, установок ЗУ-23 і зенітно-артилерійського комплексу С-60 військовослужбовці склали теоретичні тести. Після перевірки знань з тактико-технічних характеристик зброї особовий склад переходить до практики.

«Я мобілізований, у цивільному житті займався танцями, щоб стати навідником пройшов курси. Посада мені близька, бо я звик ногами працювати, а на ЗУ треба педаль тиснути, - жартує військовослужбовець з позивним «Танцюрист». - За допомогою установок на яких ми тренуємось можна знищувати як наземні так і повітряні цілі противника. За зеніткою зазвичай працює командир, навідник та номер обслуги. У кожного члена команди своя задача, але ми натреновані і взаємозамінні».

Захист українського неба – одне з пріоритетних завдань для нашої армії, тож воїни відпрацьовують навички до автоматизму на навчаннях, щоб бути максимально ефективними під час бойового чергування.

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews