Роман Іванісов: «КОЛОР С.І.М.» у Клевані ігнорує рішення суду та шкодить людям

15.11.2023 07:54   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов підтримує мешканців селища Клевань на Рівненщині у боротьбі з екологічним терором, який влаштувало підприємство «КОЛОР С.І.М.», викидаючи у повітря шкідливі речовини. На своїй сторінці у FB народний депутат розповідає про скарги жителів Клевані, звернення селищного голови Галини Кидун та дії народного депутата в інтересах громади.
 
"Ще у 2021 році правоохоронними органами було відкрито кримінальне провадження, але й досі розслідування триває, хоча з того часу ми дізналися багато цікавого внаслідок перевірок Держекоінспекцією, і вже навіть є рішення Восьмого апеляційного суду м.Львів щодо порушень у діяльності «КОЛОР С.І.М.»! На думку громадян, розслідування навмисно затягується, тому звернувся до Генеральної прокуратури за інформацією щодо стану досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно господарської діяльності ТОВ «КОЛОР С.І.М.».
 
null
null
Шокуючу відповідь отримав від Рівненської обласної прокуратури, публікую повністю. Всупереч усім встановленим контролюючими органами порушенням, знову ж таки, рішенню суду, слідчими у справі не зафіксовано викидів в атмосферне повітря, а місцеві жителі під час допитів не скаржилися на роботу «КОЛОР С.І.М.»! Хочеться запитати слідчих, ви серйозно? Можливо, є якась паралельна реальність, у якій це підприємство не порушує закони України і поважає жителів громади (як і має бути у правовій державі), але тут і зараз реальність така, що не виправивши приписи Держекоінспекції, не виконавши судове рішення, «КОЛОР С.І.М.» переходить у підприємство І категорії небезпеки (раніше було ІІІ), а для місцевих жителів це рівноцінно повільній смерті.
 
Замість того, щоб перевірити законність отриманих дозвільних документів і висновків, провести ретельне обстеження джерел викидів, нас з вами хочуть пошити в дурні, переконуючи, що все в нормі.
 
Нещодавно ТОВ "КОЛОР С.І.М." оголосило про початок громадського обговорення на видачу нового дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря зі 140 джерел викиду (було 26 джерел). Термін подачі зауважень та пропозицій спливає 30-го листопада 2023 року. Водночас, підприємство не надало ані жителям, ані голові громади копії документів, на підставі яких Клеванська селищна рада могла б провести ці громадські обговорення, проаналізувавши майбутні амбітні плани виробника. Тягнуть час, тим самим показуючи, наскільки їм начхати на людей, на чиїй землі вони влаштували екологічне беззаконня.
 
Зауважу, що якщо Міндовкілля ухвалить рішення про видачу нового дозволу ТОВ "КОЛОР С.І.М." без результатів громадських обговорень, можна вважати це рішення незаконним, адже є зафіксовані факти неодноразових звернень за необхідними документами для проведення громадських обговорень як до керівництва ТОВ "КОЛОР С.І.М.", так і до Міндовкілля.
Ми з вами не дурні, ми все чудово знаємо, розуміємо і продовжуємо боротьбу, бо правда на нашому боці!".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews