Рівненські народні музиканти мають змогу виграти 20 тисяч: як це зробити

15.11.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Рівненська ОДА оголосила прийом документів на здобуття обласної премії в галузі народного хорового мистецтва імені Федора Гощука.

Винагорода присуджується щороку композиторам, які працюють у сфері української народної музики, керівникам, диригентам народних хорових колективів, окремим виконавцям народних пісень і музики (вокалістам, інструменталістам), які своєю діяльністю сприяють збереженню та популяризації українського народного хорового мистецтва.

Премія заснована з метою вшанування пам’яті композитора, видатного хорового диригента, педагога, заслуженого працівника культури України. Федір Гощук народився на Закарпатті, проте його професійна діяльність пов’язана з Рівненщиною.

Обласна премія складає 20 тисяч гривень.

Документи на претендентів можуть подати органи місцевого самоврядування, творчі спілки, культурно-мистецькі заклади, заклади освіти, громадські організації мистецького спрямування та претенденти шляхом самовисування. 

Завірені в установленому порядку документи необхідно  подати до 27 листопада управлінню культури і туризму Рівненської ОДА в каб.119, майдан Просвіти 1, м. Рівне (приміщення обласної державної військової адміністрації) або надіслати на електронну адресу kultura119@ukr.net

Більш детально з положенням про премію можна ознайомитись на сайті ОДА за посиланням: https://www.rv.gov.ua/rozporiadzhennia-holovy-oblasnoi-derzhavnoi-administratsii-nachalnyka-oblasnoi-viiskovoi-administratsii-vid-31-zhovtnia-2023-roku-546

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews