Тиждень у Рівному почнеться із прощання: місто втратило ще одного Захисника

20.11.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Андрій Сивоконь народився у Рівному 28 березня 1974 року. Навчався у місцевій 10 школі, а за тим здобув фах слюсаря-вентиляційника у 38 ПТУ. Проте працювати за фахом не став. Натомість знайшов себе спершу працюючи на заводі Газотрон, затим у "Рівнеелектроавтотранс", а останнім часом - вантажником на КАТП-1728.

- Андрій не служив у армії, не мав жодного такого досвіду. Але 27 січня 2023 року ввечері вдома отримав повістку. А вже наступного дня ввечері вирушив у частину. Андрій розумів, що це його обов'язок, тож пішов захищати нас усіх, - розповідає мама Героя Людмила Миколаївна.

Андрій жив разом із мамою. Із рідних, окрім неї, мав лише сестру, племінника та племінницю.

- Він був хорошим сином, братом, добрий, не сварливий, не конфліктний. Дуже спокійний. Він нічого не розповідав про службу. Проте і пробув у війську не довго - на початку червня отримав поранення. Лікувався у Запоріжжі, за тим його перевели у Рівне, у наш госпіталь... Він чекав проходження ВЛК, щоб далі продовжувати реабілітацію. Але йому стало зле, потрапив у лікарню, - продовжує Людмила Миколаївна.

Серце Героя не витримало 11 листопада 2023 року. 49-річний солдат Андрій Сивоконь помер у лікарні Запоріжжя.

Прощання із Героєм відбудеться сьогодні, 20 листопада, на майдані Незалежності о 10.00. Поховають його на кладовищі Нове.

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews