У Рівненській області для пацієнтів із розсіяним склерозом збільшать кількість ліків

22.11.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині вдвічі збільшать кількість дороговартісних ліків для терапії пацієнтів з розсіяним склерозом. Це стало можливим завдяки підписанню меморандум про співпрацю з швейцарською фармацевтичною компанією «Рош Україна».

«Відтак, після підписання документу Рівненська область, зокрема стала учасником програми «Об'єднані заради здоров'я». Це дає змогу КП Рівненський спеціалізований Диспансер радіаційного захисту населення РОР, у якому створено Центр розсіяного склерозу, майже вдвічі збільшити кількість дороговартісних флаконів препарату «Окревус». Окрім того, програма розширює також проєкти співпраці у сфері онкологічних, неврологічних та рідкісних захворювань», - сказав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Нагадаємо, цьогоріч за кошти обласного бюджету лікувальний заклад придбав 21 флакон цього препарату, а до кінця року планує докупити ще 6.

Сергій Подолін також зазначив, що нині, згідно з умовами програми, за кожну куплену упаковку препарату компанія ТОВ «Рош Україна» надасть додаткову. Це дозволить забезпечити ліками пацієнтів з розсіяним склерозом, які знаходяться на підтримуючій та стабілізуючій терапії. А також призначити медикаменти якомога раніше тим, кому необхідно вчасно сповільнити прогресування недуги. 

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews