Культура, молодь та спорт на Рівненщині у 2024: чого чекати

23.11.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Низку актуальних питань розглянули вчора члени постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики під головуванням Алли Черній. 

Зважаючи на те, що рік добігає кінця, депутати розглянули 16 питань порядку денного, які стосуються роботи закладів галузей культури, молодіжної політики та спорту. Зокрема, Програм їх розвитку на 2024 рік.

Керівники доповіли про пріоритетні напрямки роботи в частині розвитку культури, духовного виховання, молодіжної політики, розвитку фізичної культури і спорту та стан фінансування.

Члени комісії зауважили на необхідності збалансувати витрати у всіх таких комунальних закладах області.

Заклади спортивного та патріотичного спрямування продовжуватимуть роботу з залучення до своїх лав нових вихованців. Стратегічним завданням є розширення співпраці з громадськими організаціями, тергромадами, освітніми закладами, співпраця з волонтерськими та ветеранськими організаціями, участь у грантових проєктах.

Головним завданням закладів культури є розвиток традицій та культурної спадщини, як аспекту національної безпеки, охорона, збереження та розвиток нематеріальної культурної спадщини. Реалізація мистецьких проєктів, програм для дітей та молоді.

Говорили також про поповнення фондів публічних бібліотек, проведення конкурсів щодо популяризації читання. 

У той же час, за словами керівників, проблемним залишається питання покращення матеріально-технічної бази, ремонту приміщень, модернізації обладнання. Говорили також про те, як зберегти кадровий потенціал та як підготувати нових спеціалістів.

Щодо деяких питань, депутати заслухали та внесли свої зауваження і пропозиції.

Серед розглянутого також - погодження Стратегії розвитку Культурно-археологічного центру «Пересопниця» на 2023-2028 роки. В документі передбачено розширення та відновлення виставкового простору, збір нових експонатів та систематизація інформації для створення цифрового каталогу, розвиток території центру, проведення фестивалів, мистецьких подій та інше.  

Депутати наголосили на тому, що кожен комунальний заклад повинен мати власну стратегію розвитку.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews