Ціна автоцивілки: від чого вона залежить?

23.11.2023 16:04   Джерело: RvNews
Автор : Тарас Жак

Автоцивілка — обов'язкове страхування, що потрібне кожному водію. Оформлює його власник машини, поліс поширений саме на транспортний засіб. У кожному випадку ціна страхування буде відрізнятись. Для прорахунку поліса існує автоцивілка калькулятор, представлений на сайті страхової компанії ARX.

Водійський досвід

Водії з тривалим досвідом керування авто з меншою ймовірністю потраплять у ДТП. Натомість у новачків цю вірогідність ніхто ще не перевіряв, то й вартість поліса для них вища. Брак практичних навичок часто є причиною аварії на дорозі.

Виходячи з цього, на вартість автоцивілки також вливає попередній досвід. Якщо аварій не було, можна розраховувати на знижку від компанії. Якщо ж аварії були в минулому, ціна може піднятися як надбавка страхової премії.

Характеристики автомобіля

Коли ви купуєте поліс, варто враховувати й особливості самого транспортного засобу. При заповненні заявки треба вказати:

  • тип машини — мотоцикл реєструвати простіше, ніж автівку;
  • марку;
  • рік випуску;
  • технічні характеристики.

Наприклад, у компактних машинах встановлено й невеликі двигуни. Їхній потенціал заподіяння шкоди й збитків менше, тож і тариф при страхуванні менший.

Прописка водія

Важливим чинником є і те, де знаходиться власник машини. Якщо він зареєстрований у місті, то вартість страхування буде вищою. Адже міський трафік зазвичай має більше ризиків. Якщо ж реєстрація у селі чи селищі, тариф коштуватиме менше.

Тут враховують адресу реєстрації власника машини, вказану в технічному паспорті. Також вплинути може й діяльність власника. У фізичних осіб поліс коштуватиме менше, ніж у юридичних. До того ж використання машини в службах таксі може додати вартості.

Не забувайте про франшизу. Якщо ви виберете самостійно сплатити в разі аварії декілька тисяч, тоді сам поліс коштуватиме менше.

Тож вартість автоцивілки залежить від водія й транспортного засобу. Знижку від компанії отримати можна. Наприклад, якщо за весь термін до покупки нового полісу не буде аварій.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews