Благодійний фонд «Рокада» Рівне ініціює картографування територіальної громади

23.11.2023 17:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Відбулися засідання Координаційних рад з питань внутрішньо переміщених осіб (далі ВПО) при Острожецькій та Тараканівській сільських радах.
 
Зокрема на установчому засіданні ради ВПО при Острожецькій сільській раді, під керівництвом сільського голови Тараса Гордійчука, було визначено що, Рада ВПО – це дієвий механізм взаємодії між представниками органів місцевого самоврядування, благодійними організаціями та внутрішньо переміщеними особами, який спонукає до прийняття дієвих рішень щодо інтеграції ВПО в громаду.
 
Також Благодійний фонд «Рокада» Рівне ініціовано картографування територіальної громади для ВПО та проведення глибинного скринінгу для визначення основних потреб внутрішньо переміщених осіб.
 
Під час чергового засідання ради ВПО при Тараканівській сільській раді, під керівництвом сільського голови Наталії Сорочинської було озвучено основні зміни в законодавстві щодо внутрішньо переміщених осіб: про надання статусу «дитина війни», про правила оформлення виплат ВПО, які вперше звертаються до держави та про Програму «єВідновлення».
 
Також на засіданні ради було проведене моніторингове опитування серед членів координаційної ради, а саме представників органів місцевого самоврядування, щодо актуальної ситуації внутрішньо переміщених осіб в громаді.
Адвокаційну компанію зі створення консультативно-дорадчих органів ВПО при ОМС Рівненщини здійснює Благодійний фонд «Рокада» Рівне Рівне за сприяння Center for Disaster Philanthropy.
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews