На Рівненщині зростає кількість випадків домашнього насильства: як область з цим бореться

24.11.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині зросла кількість випадків домашнього насильства. Про це йшлося під час розгорнутої наради у Рівненській ОДА за участю керівників профільних структурних підрозділів, представників громад, благодійних фондів та громадських організацій. На заході головувала заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

«За останніми підрахунками на Рівненщині збільшилася кількість кривдників домашнього насильства на 25 %. Такий великий показник, звичайно, зумовлений і наслідками війни в країні. Маємо збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити соціальні простори, в яких надаватимуть різні види допомоги», - сказала Людмила Шатковська.

Нагадаємо, що в області нині функціонує 26 спеціалізованих служб , які працюють із людьми, які постраждали від насильства. Новостворені центри з’явилися в Корці, Березному, Дубні, Володимирці та Острозі.

Директорка Департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк під час доповіді зауважила, що від початку року в області було зареєстровано 3,5 тисячі звернень до спецслужб. Серед них - 2775 від жінок та 250 від дітей.

Також вона додала, що наступного року Уряд виділить державну субвенцію на створення служб, де працюватимуть із людьми, які постраждали від насильства. Закликала громади Рівненщини переглянути свої стратегії та готувати заявки на створення таких просторів.

Директорка ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева наголосила, що при службі створений окремий відділ, який координує роботу створення таких шелтерів. Також нагадала, що наша область стала учасником пілотного проєкту Мінсоцполітики зі створення центрів життєстійкості. Їх облаштують в Рівному, Здолбунові та Володимирці.

«Працівниками поліції цьогоріч було зафіксовано 8 тисяч повідомлень про вчинення насильницьких дій. Торік – на 2 тисячі менше. На обліку перебуває 3800 кривдників. У 29 порушників була вилучена зброя. Ми відвідуємо кожного кривдника, проводимо профілактичні бесіди, аби не допустити повторного факту вчинення насильства», - сказав старший інспектор Відділу дільничних офіцерів поліції Управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в Рівненській області Максим Мельник.

На нараді також заслухали керівників громадських організацій, які опікуються людьми, що зазнали насильства, експлуатації, торгівлі людьми тощо.

Насамкінець, учасники наради також поділилися планами заходів, які будуть проведені до щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Вона триватиме з 25 листопада до 10 грудня.

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews