Верховна Рада ухвалила заяву у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні

25.11.2023 07:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Цьогоріч – 90-ті роковини Голодомору 1932–1933 років в Україні. Цілеспрямоване вбивство голодом мільйонів наших співвітчизників. Свідомий геноцид українського народу тоталітарним режимом СРСР.
 
Верховна Рада ухвалила заяву у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні. Про це написав народний депутат України від Рівненщини, член антикорупційного Комітету ВР Роман Іванісов. 
 
"Минули десятиліття, а геноцид продовжується. Сусіду з імперськими амбіціями не дають спокою українська незалежність, наша самоідентичність і цивілізаційний вибір стати частиною європейського об’єднаного світу. Тому вони розпочали повномасштабну війну в Україні і творять всі ці звірства проти нашого народу.
Днями під час сесійного засідання Верховна Рада ухвалила заяву у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні, де подякувала іноземним державам, які визнали Голодомор актом Геноциду, та висловила вдячність міжнародним організаціям, урядам, державним діячам, представникам громадського сектору та людям з усіх країн світу, які підтримали Український народ зараз, у цей важкий час, та стали на заваді спробам агресора повторити геноцид.
 
У документі ми констатуємо, що вивезення рф українського зерна з тимчасово окупованих територій України, екоцид, вчинений державою-агресором внаслідок підриву Каховської ГЕС, обстріли об'єктів критичної інфраструктури та складів з продовольством і гуманітарною допомогою, ліквідація української політичної та культурної еліт на окупованих рф територіях, асиміляція населення, депортація та примусове переміщення українських дітей за межі України, руйнування, викрадення і вивезення об’єктів культурної спадщини, спроби знищення української національної пам’яті, української ідентичності та нав’язування натомість російської свідчать про те, що методи, які застосовує рф проти України та Українського народу, не змінилися, як і 90 років тому.
 
Саме тому ми знову закликали всі міжнародні організації та парламенти держав світу до відновлення історичної справедливості та визнання Голодомору 1932–1933 років в Україні злочином геноциду Українського народу та наголосили, що це стане важливим сигналом тим політичним режимам, які хочуть вдатися до нових актів геноциду, а також вагомим внеском у справу забезпечення мирного і безпечного майбутнього для прийдешніх поколінь".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews