У ексголовного лісівника Рівненщини Віталія Суховича працівники ДБР провели обшуки

25.11.2023 08:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
ДБР провели серію обшуків у ексголовного лісівника Рівненщини, заступника Поліського регіонального офісу «Лісів України», депутата Рівненської обласної ради від «Сила і Честь» Віталія Суховича. Обшуки провели в рамках кримінального провадження за незаконне збагачення. Результати шокують - працівники ДБР вилучили готівки понад 3 мільйони доларів та євро
 
Член антикорупційного Комітету ВР, народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов зазначив, що справу стосовно Суховича та корупцію в лісовій галузі Рівненщини мали відкрити ще раніше:
"За моєю інформацією, багаторічний головний рівненський лісівник, а пізніше - заступник керівника Поліського офісу ДП «Ліси України» Віталій Сухович «дострибався»: нещодавно ДБР провели у «господарника» серію обшуків, результати яких шокують.
На підтвердження цієї інформації, сьогодні у ДП «Ліси України» анонсували жорсткі кадрові чистки на всіх рівнях.
Звісно, я вітаю будь-які кроки високопосадовців, спрямованих на очищення влади від корупціонерів, і розумію, наскільки масштабна і ретельна робота була проведена Державним бюро розслідувань.
 
Шкода тільки, що це не відбулося раніше, коли ми разом з виборцями і моєю командою почали сигналізувати про масштабну корупцію в лісовій галузі Рівненщини під пильним керівництвом Суховича. Але як казав Тарас Шевченко, борітеся – поборете! Наша боротьба довжиною у понад два роки виявилася не марною. Не даремні усі ті десятки звернень до антикорупційний і правоохоронних органів, уряду і навіть Президента України, численні засідання Підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері і антикорупційного комітету.
 
Одним з результатів таких засідань став повний моніторинг від НАЗК способу життя Суховича. Також завдяки нашій боротьбі вдалося повернути сотні гектарів земель оборони у власність Збройних Сил України, які пан Сухович незаконно передав у приватну власність. Неодноразово нам доводилося «підносити окуляри» очільникам контролюючих, антикорупційних і силових структур, і нарешті маємо результат.
Водночас, ми повинні пильнувати, щоб очищення від корупціонерів не стало банальним прикриттям для призначення на вивільнені вакансії ще гірших, але «своїх» кадрів. Та, схоже, що рівненські «князьки» починають втрачати імунітет. Що не може не тішити. Сподіваюсь, далі буде".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews