Смизька громада приєдналася до марафону «16 днів проти насильства»

28.11.2023 15:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Щороку БФ «Рокада» з 25 листопада до 10 грудня проводить ряд заходіву рамках марафону «16 днів проти насильства». 

Упродовж 16 днів заходи, присвячені темі насильства, відбуваються на Рівненщині щодня. Зокрема, у Смизі зібрали підлітків, щоб пояснити їм поняття гендерно зумовленого насильства, навчити школярів вирізняти небезпеки та ефективно їм протидіяти. З дітьми працювала Ганна Кухарук, психологиня з напрямку ГЗН БФ «Рокада», яка поділилась враженнями про подію і розповіла, що діти дуже відкрилися під час тренінгу та самі давали запит на роз’яснення складних ситуацій та комунікацій із власного життя.

"16 днів проти насильства" - всеукраїнська акція, метою якої є привернення увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Як відомо, перший день акції розпочався 25 листопада, і ця дата є не випадковою. Саме 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

"Гендерно зумовлене насильство – це вид насильства, який базується на соціальних ролях, стереотипах та нерівності між чоловіками та жінками", – пояснила Вікторія Костюк, координаторка Благодійного фонду «Рокада» Рівне.

Також у Смизі відбулася зустріч з жінками, на якій учасницям розповідали про те, що насильство може бути не лише фізичним, а й психологічним, економічним та сексуальним. Cоціальна працівниця, тренерка з розвитку життєстійкості Марія Данилюк навчала жінок основам стійкості, яка сприяє ефективній протидії насильству в родині тощо. Учасниці також отримали роздаткові матеріали з планом безпеки у випадку загрози насильства та важливими контактами.

А 6 грудня у Рівному у спортивному клубі «Сила» відбудеться важливий захід, організований БФ «Рокада» разом із партнерами – місцевою поліцією та спортивною школою боксу, релокованою з Харкова. Тут навчатимуть жінок та чоловіків протидіяти насильству на вулиці. Елементи психологічного захисту та фізичного самозахисту стануть основними програмними пунктами заходу.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews