Як вибрати квартиру в новобудові: нащо звернути увагу і до яких ризиків варто бути готовим

29.11.2023 13:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

Прийнявши рішення купити житло, люди нерідко починають замислюватися про те, яку саме квартиру придбати: звернутися до вторинного ринку або ж вибрати квартиру в новобудові? Безліч потенційних покупців справді вважають придбання квартири в новобудові ризикованою справою, але, якщо розібратися в ключових моментах і врахувати всі можливі ризики, можна сміливо пописати договір і отримати у володіння квартиру з сучасним облаштуванням.

QNbdJrcAMQdlj559HeYH51LRAi9LTUTEjoy4EBkfeAKf-_7E3L_FmwwnfRsiF2qzZIXoQTSa2vdrxGXWqJ5QIOWsIkRI3yTx8Z3_mtF95IiIirNHSwzksedz9EpFpwKL0EasPuElf9bhxxVkbcFiCw

Джерело ілюстрації: https://www.lupos.ae/ru/

Що потрібно враховувати при виборі квартири в новобудові?

Найважливіше - купівля не повинна бути імпульсивною і спонтанною. Перш ніж зупинити свій вибір на конкретній споруді, слід розглянути хоча б кілька варіантів, відстежити динаміку цін тощо. Це дасть змогу надалі не витрачати зайвий час на невідповідні варіанти. Таке правило діє й за кордоном.

Розібравшись із поточним станом справ на первинному ринку, можна отримати розуміння про дорогі та бюджетні проєкти. Після цього можна вибирати район, де розташовується новобудова. Розташування є ключовим фактором формування вартості місцевих квартир. Наприклад, чим ближче до центру міста, тим дорожче.

Вирішальний етап - це поїздка на будмайданчик, де можна на власні очі оцінити:

  • готовність фахівців відповідати на запитання;
  • місце розташування відділу продажів;
  • настільки етап будівництва відповідає заявленому;
  • ступінь упорядкованості району.

Як захистити себе від шахрайства?

У забудовника на руках мають бути такі документи:

  • Підтвердження права володіння ділянкою, на якій ведеться будівництво, або ж документи на оренду.
  • Позначення цільового призначення конкретної земельної ділянки.
  • Дозвільні папери, які дають право на проведення будівництва. До цього переліку входять дозвіл на проведення будівельних робіт, декларація про початок виконання робіт, проєктні документи, експертиза проєкту, технічний план, а також деякі інші папери.
  • Підтвердження законності проведеного заходу, а також повноважень особи, з якою клієнт підписує договір.

Необхідно заздалегідь упевнитися, що поточне будівництво не порушує жодних містобудівних норм. Цю інформацію можна знайти в містобудівному кадастрі або дізнатися в архітектурному управлінні міста. Також, перед тим, як почати вибирати житло в новобудові, бажано за можливості звернутися до юридичних фахівців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews