Учасники Атомної школи відвідали навчально-тренувальний центр ХАЕС

30.11.2023 21:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

STEM-тур юним атомникам провели провідні спеціалісти навчально-тренувального центру (НТЦ) Хмельницької АЕС. Учні відвідали повномасштабний тренажер блочного щита управління та дізналися, як управляють реактором й основним обладнанням атомної станції. Дискутували щодо переваг ядерного палива над викопним та ядерної генерації над відновлювальною.

null
 

Учасникам проєкту також провели заняття на тренажері STAR, де вони мали змогу практично відпрацювати навички самоконтролю та забезпечення належного рівня попередження помилок персоналу, який виконує перемикання на щитах управління у ВП ХАЕС.

На завершення туру учні із захопленням відповідали на запитання інструкторів та отримали «мегаватики» за правильні відповіді.

Традиційно, учасники атомної школи поділилися враженнями: «Найбільше мені запам’яталась імітація аварійної ситуації на повномасштабному тренажері блочного щита управління», - зазначає Софія Лазарчук.

«А мені запам’ятався тренажер STAR та сподобалось відповідати на цікаві запитання від інструкторів», - розповіла після заняття учасниця проєкту Вероніка Мельничук.

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews