Яку форму парацетамолу обрати?

30.11.2023 22:49   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

Сьогодні парацетамол представлений у всіх аптеках України як дієвий та безпечний препарат для усунення болю різної локації та походження, лихоманки та ін. Він випускається у різних формах – таблеток, капсул, рідини для ін'єкцій, сиропів та суспензій, супозиторіїв тощо. Увесь перелік ліків із парацетамолом у складі можна побачити за посиланням: https://liki.ua/shop/brands/paratsetamol-8365. Тут же легко знайти потрібний препарат, відслідкувати його наявність в аптеках поруч та підібрати найкращу ціну.  

Особливості застосування форм препарату

Вибір конкретної форми парацетамолу може бути продиктований особистими уподобаннями, типом болю чи стану та іншими факторами. Ось які варіанти вибираються найчастіше:

  • Таблетки або капсули – найпоширеніша з форм, бо легко дозується, просто приймається. Є вибір між розчинними (шипучими) та нерозчинними пігулками, а також варіантами різного дозування.
  • Сироп чи суспензія для приймання всередину – зручна форма для дітей або дорослих, що мають труднощі з ковтанням таблеток. До того ж рідка форма швидше засвоюється організмом.
  • Ректальні супозиторії – засоби для малят від 4 років, майже повністю засвоюються організмом.
  • Розчин для інфузій – використовується в медичних умовах, призначається лікарем для усунення болю чи жару у тяжких випадках.

Вибираючи парацетамол, уважно прочитайте інформацію про форму засобу на упаковці, ознайомтесь з інструкцією та точно її дотримуйтесь, не перевищуючи рекомендовану дозу для уникнення небажаних ефектів для печінки.

Допомога лікаря

За будь-яких сумнівів у виборі форми парацетамолу, особливо якщо він призначений для лікування дитини, краще звернутися до лікаря. Він візьме до уваги особливості стану пацієнта, його вік, супутні й наявні в анамнезі хвороби та, зробивши висновок, призначить найбільш дієвий та безпечний препарат. Найкраще уточнити це питання заздалегідь та завжди тримати в домашній аптечці рекомендований медикамент. 

Тож вибір конкретної форми застосування парацетамолу потрібно здійснювати з урахуванням віку, особистих потреб та зручності пацієнта. За необхідності варто проконсультуватися зі спеціалістом та завжди дотримуватися рекомендованої дози засобу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews