У Рівненській області впроваджують урядовий проєкт щодо пільг на тверде паливо

04.12.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На брифінгу в Рівненській ОДА відповіли на найпоширеніші питання, що стосуються додаткової підтримки на тверде паливо. Відповідала на запитання начальниця Управління обслуговування громадян ГУ ПФУ у Рівненській області Тетяна Папуша.

Модератор - в.о. директора Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА Олександр Корольчук.

Жителі Рівненщини мають право на отримання додаткової підтримки на тверде паливо. Урядом було прийнято відповідну постанову, якою підтверджено реалізацію експериментального проєкту з надання додаткової підтримки населенню на придбання побутового твердого палива. 

«Учасниками цього проєкту є пільговики та субсидіанти, які для обігріву будинку використовують лише пічне опалення (дрова та вугілля), а всі інші види - газ, електро - у них немає. Частина пільговиків отримає кошти від міжнародних донорів. Інші – до 30 квітня наступного року, з держбюджету. Сума однакова», - розповіла Тетяна Папуша.

Даною постановою Уряд збільшив мінімальні нормативи на забезпечення твердим паливом, а також грошовий показник, з урахуванням якого визначається розмір додаткової підтримки. 

«Для пільговиків ця сума становить 13 632 гривень, для субсидіантів – 16 233 гривні. Наголошу, що це не величина грошової підтримки, а та сума, з якої буде вираховуватися розмір додаткової підтримки. Цей розмір визначається Пенсійним фондом України індивідуально для кожного домогосподарства», - пояснила пані Тетяна.

Даний проєкт буде реалізований впродовж усього опалювального сезону. Виплати будуть проводитися до 25 квітня наступного року.  

У випадку, якщо людина отримала смс-повідомлення від Пенсійного фонду, але не встигла до 1 грудня надати згоду на обробку персональних даних, додаткову підтримку вона отримає до 30 квітня наступного року, з держбюджету.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews