Гелеві акумулятори в якості джерела безперебійного живлення: особливості приладів

05.12.2023 11:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Акумуляторні батареї стали незамінним пристроєм не тільки для власників транспортних засобів, але й для тих, хто хоче безперебійно в будь-якій ситуації користуватися електрикою. Підвищеною популярністю сьогодні користуються свинцево-кислотні пристрої та гелієві. З тим, які моделі пропонують виробники, можна ознайомитись на сайті https://toptok.ua/ru/gelevye-akkumulyatory-dlya-ibp/. Гелієві є більш сучасними та мають покращені технічні характеристики. Якщо не порушувати умов експлуатації виробів, гелеві акумулятори слугують близько 12 років. Серед інших переваг їх використання: просте обслуговування, великий асортимент та його доступність, можливість користуватися приладами навіть за низьких температур.

Гелеві акумуляторні батареї: переваги використання

Для багатьох вони стали оптимальною зручною альтернативою традиційним свинцево-кислотним моделям.

  • Мають збільшений циклічний ресурс.
  • Конструкція не так швидко піддається утворенню слідів корозії через випаровування вологи.
  • Низький рівень саморозряду - важлива умова для сучасних акумуляторів, які будуть активно експлуатувати. Навіть, якщо тривалий час не користуватися ними, а просто зберігати, за місяць буде втрачено лише 2-3 % заряду пристрою.
  • Підвищена стійкість пристроїв до значних розрядів. Так, якщо традиційні свинцево-кислотні варіанти в разі зниження розряду до 50% і нижче швидко втрачають свої характеристики, потужність, на гелеві модулі такий стан не впливає.
  • Можливість активно експлуатувати за низьких температур. Стійкість до механічного впливу, незначних пошкоджень. Це забезпечується особливою формою приладів та їх міцністю. Не впливають на функціонування і часті вібраційні коливання. Електроліт не витікатиме в разі незначного пошкодження корпусної частини.

Плануючи зупинити свій вибір на гелевих акумуляторах, врахувати, що деякі типи моделей можуть бути чутливими до якості процесу зарядки. Якщо цікавлять пристрої перевіреної якості, придбати їх можна на https://toptok.ua/.

Вибір акумулятора для джерела безперебійного живлення: загальні рекомендації

Підбираючи акумулятор, важливо продумати, як часто і для яких цілей він буде використовуватися, ретельно продумати необхідні технічні характеристики.

Визначаючись з тим, який краще підібрати акумулятор, звернути увагу на кілька важливих критеріїв.

  • Краще обирати пристрої, які можуть витримувати глибокий розряд та експлуатуються за різних температурних режимів.
  • Якісний АКБ стійкий не тільки до швидкого розряду, але й швидкої зарядки.
  • Особливо для тих, хто раніше не користувався подібними приладами, важлива простота користування та обслуговування.
  • Технічні характеристики пристрою продумані таким чином, що можуть витримувати різні умови експлуатації.
  • Поцікавитися терміном експлуатації акумуляторів. В залежності від того, яка модель обрана, прилади можуть безперебійно використовуватися протягом 5-10 років.
  • Врахувати розміри пристрою.

Термін та якість експлуатації залежать і від того, чи правильно пристрій зберігався. На період, коли ним не користуються, краще його вимкнути, діставати не обов’язково, якщо техніка, до якого він під’єднаний, не буде постійно знаходитися на вулиці. особливо важливо врахувати цей фактор, якщо акумулятор вже не новий.

Перед тривалим зберіганням рекомендовано зарядити АКБ та зняти клеми. Для збереження життя та здоров’я спеціалісти радять користуватися виключно фірмовими приладами. Саморобні пристрої можуть бути небезпечними та давати малий ефект. Гелеві акумулятори краще зберігати в прохолодному місці (температура має бути не нижче 0). Дотримання основних рекомендацій щодо умов зберігання пристрою дозволяє збільшити період служби приладу та підтримувати його технічні характеристики.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews