Клас безпеки: що це таке та скільки їх у Рівненській області

07.12.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На сьогодні в Рівненській області створені та функціонують 82 класи безпеки, 77 з них - у закладах освіти. Про це повідомили під час брифінгу в РівнеОДА.

Спікер - провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Рівненській області Віталій Гриб.

Модерував - в.о. директора Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА Олександр Корольчук.

«Головна мета класів безпеки - це навчання підростаючого покоління основам безпеки. Зокрема, розпізнавання вибухонебезпечних предметів, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги та розуміння алгоритму дій під час надзвичайних ситуацій. У 57 громадах Рівненщини діти вже мають змогу вчитися у таких класах», - сказав Віталій Гриб.

Крім того, у 13 громадах облаштували по два або більше класів безпеки.

Він також повідомив, що класи розділяють на декілька зон - для перегляду відеоуроків, пожежної безпеки, домедичної допомоги, мінної безпеки та ігрова, а також місце для психологічного розвантаження.

Заняття проводять у доступній для учнів формі. Використовують велику кількість відеоматеріалів, презентацій, тестів. А для школярів молодшого віку застосовують різні ігри, ребуси, загадки, переглядають мультфільми. 

«Лише за цей рік в області створили 68 таких класів. І впровадження ініціативи продовжиться. Адже це дасть змогу нашим дітям навчитися необхідним навичкам та отримати нові цікаві знання щодо безпеки», - підсумував Віталій Гриб.

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews