В одному з рівненських ліцеїв правоохоронці відпрацювали алгоритм дій під час НС

08.12.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У ліцеї Рівного освітяни спільно з силовиками провели тактико-спеціальні навчання. Їхнім завданням було відпрацювання порядку дій щодо раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу. Адже, за легендою, невідомий залишив у холі освітнього закладу коробку з вибухівкою. 

Тож після виявлення підозрілого предмету адміністрація закладу одразу повідомила про це на спецлінію 102. Також у ліцеї спрацювала тривожна кнопка, встановлена для оперативного реагування. На місці події оперативно з'явились екстрені служби.

Учнів ліцею успішно евакуювали, а приміщення із потенційно небезпечним виробом взяли під охорону. Згодом знахідку оглянули вибухотехніки, а з евакуйованими людьми працювали працівники поліції комунікації, щоб не допустити паніки. Після ретельного огляду невідому коробку вилучили, а кінолог зі своїм чотирилапим напарником Каєм обстежили приміщення.  

В результаті навчання, усі відповідальні служби змогли пропрацювати та узагальнити спільний алгоритм дій у випадку таких ситуацій. 

Зверніть увагу! У разі виявлення підозрілого предмету негайно зателефонуйте на лінію 102, не підходьте та не торкайтесь його, а також уникайте зайвої паніки.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews