На Рівненщені встановили новий рекорд у День святого Миколая

08.12.2023 11:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

6 грудня, в етнопарку "Ладомирія", в Радивилові на Рівненщині встановили найбільшу в Україні поштову скриньку для святого Миколая.

Рекорд записали до «Книги рекордів України».

Нам влалося поспілкуватися з керівником етнопарку Володимиром Дзьобаком.

- Розкажіть про появу резиденції Святого Миколая в “Ладомирії”?

- Минулого року ми вперше відкрили на території етнопарку "Ладомирія" резиденцію святого Миколая. Декілька місяців лише йшов процес підготовки і виготовлення костюма, який нам підготувала талановита випускниця нашої етнорезиденції дизайну і одягу Ксенія Рай. Потім йщов тривалий період облаштування локації, наповнення її необхідними елементами: санями, оленями, сніговиками, і багато іншого…

- Як виникла ідея встановити найбільшу скриньку?

Йшов пошук внутрішнього наповнення резиденції, щоб і діткам і дорослим було у нас цікаво. Ще минулого року ми поставили скриньку для листів святому Миколаю. Минулого року нам її вистачало, а цього уже було замало. Тому ми вирішили радикально підійти до виготовлення - із величезним запасом!

- Хто розробив дизайн скриньки?

Базовий дизайн скриньки нам зробив надзвичайно креативний Олексій Огонь. Меблевики на чолі із Богданом Петровичем у надзвичайно короткий термін виготовили скриньку. Коли вона тільки поступила у виробничий цех, ми вирішили перевірити чи немає більших. Виявилося, що наша скринька для листів - найбільша. Оперативно сконтактували із представниками "Книги рекордів України". Шостого грудня, у День Святого Миколая вони зареєстрували рекорд! Потім дітки радісно опустили листи в нову поштову скриньку, яку Святий зобов'язався періодично оглядати!”

null
 
 
null
 
 
null
 
 
null

Де: етнопарк "Ладомирія”, (м.Радивилів, вул. Шкільна,1).

Тетяна Яцечко-Блаженко


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews