Роман Іванісов: НАБУ показує гарні результати в боротьбі з корупцією, але не вистачає детективів

08.12.2023 15:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Під час чергового засідання ВРУ законодавці проголосували за важливі антикорупційні ініціативи, - повідомив народний депутат України від Рівненщини, член Комітету ВРУ з атикорупційної політики Роман Іванісов.
 
"Насамперед, у цілому ухвалили законопроект №10203-1 щодо посилення інституційної спроможності Національного антикорупційного бюро України.
 
НАБУ показує гарні результати в боротьбі з корупцією, але для того, щоб повноцінно працювати над усім обсягом справ, не вистачає кількості детективів.  
Законопроект передбачає збільшення граничної чисельність штату НАБУ з 700 до 1000 осіб шляхом проведення конкурсів у декілька етапів:
- у 2024 році – на 100 посад;
- у 2025 році – на 100 посад;
- у 2026 році – на 100 посад.
Законопроект набуває чинності з дня опублікування.
 
Ще один антикорупційний законопроект №10262 щодо приведення окремих положень у відповідність до висновків Європейської Комісії щодо України проголосований в цілому. Документ пропонує скасувати обмеження повноважень НАЗК стосовно продовження перевірки активів, які вже пройшли процес перевірки, та щодо перевірки майна, набутого декларантами до призначення на посаду державної служби, без шкоди для правил, що застосовуються до національної безпеки під час воєнного стану.
 
На важливості прийняття цих законопроектів наголошували наші європейські партнери, тож ще два євроінтеграційних законопроекти – в плюс".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews