Роман Іванісов: прийняли Звернення щодо підтримки відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу

08.12.2023 20:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Депутати ВРУ прийняли Звернення до держав – членів ЄС та його інституцій щодо підтримки відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу, - повідомив народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов.

15 грудня відбудеться важлива для нашої країни подія - засідання Європейської Ради, де буде прийняте рішення щодо відкриття переговорів про членство України в Євросоюзі.
 
На черговому засіданні Верховної Ради прийняли Звернення до держав – членів ЄС та його інституцій щодо підтримки відкриття переговорів про вступ України до Європейського Союзу.
 
У своєму зверненні закликали підтримати прагнення України щодо вступу до Європейського Союзу та продовжити стояти пліч-о-пліч з Українським народом у його боротьбі як за свій суверенітет та відновлення територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах, так і за загальноєвропейські цінності, демократію, плюралізм і основоположні свободи.
 
Ухвалили законопроекти в цілому:
-№9226 щодо вдосконалення порядку виплати одноразової грошової допомоги родинам загиблих військових. Зокрема, такі виплати зможуть отримати і діти захисників, народжені після його загибелі;
-№5420 щодо криміналізації контрабанди. У проекті закону враховані правки від представників бізнесу. Є вимогою отримання макрофінансової допомоги від ЄС у €1,5 млрд;
-№10140д щодо вдосконалення процедур суддівської кар’єри;
-№10023 про надання права Нацбанку України безоплатно передавати майно до Міністерства оборони.
 
"Також Верховна Рада проголосувала за призначення Ярослава Юрчишина на посаду голови Комітету з питань свободи слова. Ярослав весь цей час був нашим колегою по антикорупційному комітету, тому віддаємо його «з тяжким серцем», як то кажуть. У будь-якому разі, бажаю колезі успіхів у нових починаннях", - повідомив Роман Іванісов на своїй сторінці у ФБ.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews