У Вараській громаді відкрили меморіальні таблички двом місцевим полеглим Захисникам

14.12.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У Рудківській гімназії, задля вшанування вічної пам'яті та подвигу Героїв України, відкрили та освятили дві меморіальні дошки, нашим Захисникам-землякам, учням гімназії Сергію Стрижеусу та Олександру Бурачику.

Вшанувати пам'ять наших Героїв прийшли батьки та рідні, керівництво громади, вчителі та учні гімназії, друзі та знайомі Захисників. Освятив пам'ятні дошки благочинний Вараського району та міста Вараш отець Віталій.

2182

Сергій Романович Стрижеус народився 28 липня 1980 року у с.Рудка Вараської громади, навчався у місцевій школі. На початку квітня 2022 року був мобілізований до війська для захисту України. У січні 2023 року солдата зарахували до списків номером обслуги 3-ї мотопіхотної роти одного з батальйонів 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. 26 вересня 2023 року Сергій Стрижеус потрапив під ворожий обстріл під час виконання бойового завдання біля Вільшана Куп'янського району Харківщини. 

2219

Олександр  Андрійович  Бурачик народився у селі Рудка 1 березня 1970 року. У 1985 році закінчив Рудківську школу, продовжив навчання у Більськовільській середній школі. Після закінчення школи проходив службу в армії водієм вантажної машини.

Деякий час проживав в м. Конотоп Сумської області. Далі доля закинула його в с.Галицинове Миколаївської області, де проживав до повномаштабного вторгнення. Працював водієм-далекобійником в Галицинівському радгоспі.

Із перших днів повномасштабної агресії став на захист України від окупантів. 25 жовтня 2023 року стрілець-помічник гранотометника військової частини А7355 виконував завдання на одному із островів Херсонської області, де отримав поранення несумісні з життям. У Олександра Бурачика залишилися дружина, двоє синів і внучка. Поховали Захисника в селі Галицинове Галицинівської громади (Миколаївська область).

Пресслужба Вараської міськради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews