Майже 200 тисяч за тиждень: стільки ламп обміняли пенсіонери на Рівненщині

15.12.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Тиждень тому стартував черговий етап всеукраїнської програми обміну ламп розжарювання. Починаючи з 5 грудня пенсіонери Рівненщини вже обміняли 185 тисяч старих ламп розжарювання на нові енергоефективні лампи.

Нині триває третя хвиля обміну, додаткові 5 світлодіодів можуть отримати пенсіонери сільської місцевості. У міських відділеннях Укрпошти проєкт розпочнеться вже у січні нового року.

Скористатися програмою можуть і ті пенсіонери, які раніше вже обмінювали лампочки.

Також програма продовжує діяти для юридичних осіб: медичні заклади, школи, дитячі садки, поліклініки та ОСББ можуть отримати LED-лампи, подавши відповідну заяву в застосунку Дія
Довідково

Програма обміну лампочок підтримана Євросоюзом у відповідь на заклик Президента Володимира Зеленського. Програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту, як один з інструментів енергоефективності, який дозволить забезпечити баланс енергоспоживання в пікові години.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews