Попри війну в Рівненській області продовжують створювати ЦНАПи

19.12.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Цьогоріч на Рівненщині розпочали функціонувати три центри надання адміністративних послуг - у Зорянській, Білокриницькій та Варковицькій громадах. До кінця грудня заплановано відкриття ЦНАПу у Бабинській ТГ, який стане 49-м в області.

Наразі Рівненська ОВА вживає заходи щодо відкриття ЦНАПів у кожній громаді, розповіли в Департаменті цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА. Для цього проводяться регіональні навчальні поїздки у вже створені центри, які можуть поділитися своїм досвідом.

«До війни на створення ЦНАПів спрямовували державну субвенцію. Нині такі центри громади створюють своїми силами, а також із залученням міжнародної допомоги, - розповіла заступниця директора департаменту Галина Данюк. - Один з таких заходів був організований у ЦНАПах Гощанської, Білокриницької та Бабинської громад. Участь у ньому взяли голови 15 ТГ, де ще немає таких центрів».

Так, у Білокриницькій сільраді учасники заходу обговорили особливості утворення ЦНАПу в період воєнного стану, затвердження переліку послуг, підключення до реєстрів, облаштування робочих місць адміністраторів тощо.

Такі заходи проводяться у співпраці Рівненської ОДА з Програмою розвитку ООН в Україні в рамках проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України», що фінансується Урядом Великої Британії.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews