І знову Рівне в жалобі: сьогодні на майдані попрощаються ще з одним полеглим Героєм

21.12.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Роман Якимчук народився 4 серпня 1983 року у Рівному. Навчався у 27 та 26 школах, а за тим здобув фах столяра та муляра.

- Ромчик народився у двійні. Маленький, але з дитинства дуже добрий. Він завжди прагнув допомогти, завжди підставити нам своє плече, ніколи ні на кого не сердився. Його брат та сестра мають свої сім’ї, живуть окремо, а Рома був разом із нами. Дуже світла людина, - розповідає мама Героя Ніна.

Наш захисник не служив в армії, але щойно отримав повістку - пішов до центру комплектування, пройшов медогляд і вирушив на навчання.

- Я дуже переживала за нього. А він тільки й казав, що все скоро вирішиться. І вирішилось - його призвали. Рома був дуже оптимістично налаштований. У нього завжди все було добре, всі люди навколо - хороші. За чотири місяці поки проходив навчання жодного разу не поскаржився, лише заспокоював мене. Казав: Мамусь, не переживай, я прорвусь, - продовжує Ніна.

Роман служив у протиповітряній обороні, був дуже натхненний, задоволений службою, добре відгукувався про побратимів. Гарний настрій та позитив не полишав його навіть на передовій.

- А 6 грудня його та ще двох хлопців перевели у піхоту, адже там бракувало людей. Я дуже переживала, ми ще тоді з ним говорили, плакати почала, а він у такому піднесеному настрої був. Казав: Мамусь, не плач, все буде добре. Тут же теж треба комусь бути, це війна. А вже 7 грудня зв’язку із ним не було, - розповідає мама Героя.

На жаль, 7 грудня 2023 року 40-річний солдат Роман Якимчук загинув внаслідок штурмових дій противника в районі Авдіївки на Донеччині.

Прощання із Героєм відбудеться сьогодні, 21 грудня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі Тинне.

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews