Другий ранок поспіль майдан Незалежності Рівного у жалобі: область втратила ще одного Захисника

22.12.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Олександр Бершак народився 17 червня 1990 року у Рівному. Навчався у 20 школі, а коли юнаку виповнилось 17 родина переїхала до Квасилова. Тут же у Квасилівському професійному ліцеї опанував фах зварювальника. Упродовж 15 років Олександр працював у компанії, яка займалася встановленням котлів та систем опалення.

- Він мав певні проблеми зі здоров’ям, тому не мав йти на строкову службу в армію. Але Саша сам цього захотів. Мовляв, ну як так, всі мої служили, один я - ні, так не годиться. І так пішов в армію. Це був 2009 рік. Саша служив на Дніпропетровщині. Вже у 2014 році, коли розпочиналась антитерористична операція, пішов у військкомат добровольцем. Але його не взяли через стан здоров’я, - розповідає сестра Героя Олена.

Із початком повномасштабного вторгнення Олександр патрулював вулиці та чергував на блок-пості у Квасилові разом з іншими представниками громадського формування Правопорядок. За тим вступив до Здолбунівської тероборони, проходив там підготовку та навчання.

- Згодом хлопці, які були з ним поїхали вступати до АЗОВУ, а Саша залишився. Пів року пропрацював у Києві, а в травні 2023 отримав повістку. Він відразу сказав, що піде служити, захищати країну, хоч проблеми зі здоров’ям ніде не поділися. Спершу проходив навчання на Житомирщині, а за тим у Великій Британії. Там мав високі рейтинги, гарно себе зарекомендував, тож братові запропонували пройти навчання на сержанта, - продовжує Олена.

Через два місяці - 26 серпня - Олександр поїхав на Донеччину. Це був його свідомий вибір підрозділу та напряму.

- Він мав гарні показники, тому багато підрозділів кликали його до себе. Але Саша захотів поїхати саме туди, де служив його побратим - також з Квасилова. Його відмовляли, питали, чи ти розумієш, що там важко. Він розумів, але хотів бути саме там, - каже жінка.

Добрий, щедрий та відданий Олександр завжди прагнув допомогти навколишнім. Справжній патріот своєї країни навчав любити її і діток - 13-річного сина та 10-річну донечку. Він завжди міг віддати останнє, а сам тішився дрібницями - тільки б рідні були у безпеці.

- У вересні Сашу поранило. Він лікувався, проходив реабілітацію. Ми просили його не квапитись, але він наполягав, що мусить повернутися. Там мої хлопці. Я нікого не підведу і не підставлю, - повторював. І 13 грудня повернувся у бригаду, - пригадує сестра Героя.

На жаль, 18 грудня 2023 року 33-річний солдат Олександр Бершак загинув в ході ведення бойових дій в районі Новомихайлівки на Донеччині.

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 22 грудня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі Нове.

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews