Дитяче інфекційне відділення Рівненської обласної дитячої лікарні знову працює

27.12.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У грудні тут знову почали приймати маленьких пацієнтів. 

Оновлені палати, процедурні кабінети та інші лікувальні приміщення готові розмістити одночасно до 50 хворих. Це пацієнти з гострими та хронічними захворюваннями бронхолегеневої системи, алергологічними патологіями та іншими інфекційними захворюваннями.

 

За словами директора РОДЛ, депутата обласної ради Віталія Бойка, капітальний ремонт інфекційно-боксованого відділення тривав три місяці. Тут повністю замінили сантехніку, електрику та систему вентиляції. Оснастили палати новими меблями.

Через профіль відділення мами мають можливість перебувати з дітками в окремих боксах з індивідуальними санвузлами, які також повністю оновили. 

 

За словами голови обласної ради Андрія Карауша, вартість робіт в інфекційному відділенні склала 7,5 млн грн. Крім того, тривають роботи з утеплення фасаду деяких корпусів лікарні. Це кошти обласного бюджету, які виділялися в різні періоди. 

В обласній раді опрацьовують ще один варіант підтримки медичних підприємств області - надання згоди на отримання кредитного ресурсу, щоб лікарні могли закуповувати сучасне обладнання, зауважив Андрій Карауш. Рівненська обласна дитяча лікарня, а також обласна клінічна лікарня першими апробовують такий досвід. 

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews