Більше двох тисяч: стільки немовлят за минулий рік народилося в Рівненському обласному перинатальному центрі

03.01.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Упродовж минулого року в Обласному перинатальному центрі Рівненської обласної ради на світ з’явилось 2035 немовлят. Це 1068 хлопчиків та 967 дівчаток, серед них 51 двійня. Зокрема, новорічної ночі народилося четверо немовлят, перший з яких - хлопчик. 

У порівнянні, протягом 2022 року в пологовому з'явилися на світ 2060 діток, що на 1,2% більше, ніж минулоріч. На жаль, тенденція до зменшення народжуваності стосується не лише України, яка воює. Це загальносвітова проблема, навіть у країнах із найсильнішими економіками.

Обласний перинатальний центр – перший і єдиний у Рівненській області лікувально-профілактичний заклад третинного рівня, який спеціалізується на наданні висококваліфікованої медичної допомоги жінкам та новонародженим. Тут надають допомогу за передчасних пологів, вагітності та пологах, ускладнених соматичною та акушерською патологією, виходжують недоношених дітей в неонатальному періоді та надають медичну допомогу жінкам репродуктивного віку.

Окрім того, в минулому році медики цього підприємства у складі мобільних гінекологічних бригад з фахівців міжпрофесійної взаємодії консультували пацієнтів у віддалених районах Рівненщини.  

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews