Сто п'ятдесят тисяч тонн замість кілограмів: отаку помилку виявили на Рівненщині під час закупівлі

11.01.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Робоча група «Прозорість і підзвітність» при Рівненській ОДА продовжує вивчати тендерні процедури для попередження корупції. Фахівці перевіряють публічні закупівлі, що здійснюються в області, районах та громадах.

Зокрема, нещодавно спеціалісти ОДА виявили сумнівний тендер на придбання 150 тис. тонн сировини. У результаті комунікації із комунальним закладом, який оголосив закупівлю, виявилось – тендер містив технічну помилку. Згодом відповідну похибку виправили - одиниця вимірювання маси змінилась на кілограми, при цьому кількість залишилась незмінною.

«Актуальний випадок не містив жодних корупційних застережень. Проте робоча група й надалі проводитиме моніторинг закупівель. Це забезпечить контроль за доцільним та раціональним використанням коштів», - пояснила начальниця відділу внутрішнього аудиту ОДА Лариса Ковбасюк.

Нагадаємо, на сайті РівнеОДА діє окремий розділ щодо проведених в області тендерів (https://www.rv.gov.ua/prozorist-i-pidzvitnist...). Сторінка є відкритою та доступною для усіх користувачів. Так, останніми тижнями на Рівненщині закуповували протиожеледну суміш, лікарські засоби та продукти харчування.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews