Роман Іванісов: Проєкт закону про мобілізацію повернули ініціатору

11.01.2024 16:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Попри погоджувальні процеси і повітряну тривогу, Верховній Раді все ж таки вдалося ухвалити деякі рішення.
 
У першому читанні розглянули законопроект №9667-1 щодо вдосконалення діяльності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (уточнення правових засад регулювання Фондом участі банків у системі гарантування вкладів фізичних осіб та формулювання положень щодо черговості задоволення вимог вкладників та інших кредиторів банку).
 
Також увійшли в процес розгляду правок до законопроекту №10062 щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку. Голосування у другому читанні за цей законопроект відбудеться після розгляду усіх правок на наступних засіданнях Верховної Ради.
 
По законопроекту про мобілізацію: за результатами засідання Погоджувальної ради і наради з військовим командуванням, законопроект №10378 повертається ініціатору разом з пропозиціями, напрацьованими на засіданнях комітету ВР з нацбезпеки і оборони та у робочих групах.
 
Ще раз наголошу на тому, - пише народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов, - що всі народні депутати розуміють необхідність мобілізації і підтримують військових. Водночас, урядовий варіант містить положення, які прямо порушують права людини, є і такі, що некоректно сформульовані. Нагадаю, на засіданні антикорупційного комітету ми одноголосно ухвалили рішення, що законопроект №10378 не відповідає нормам антикорупційного законодавства і містить корупційні ризики.
 
Сподіваюсь, що всі зауваження і пропозиції народних депутатів будуть взяті Кабінетом Міністрів до уваги.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews