Унікальна виставка мініскульптур відбудеться в Острозькому замку

12.01.2024 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Виставка скульптур на грифелі олівця відбудеться 17 січня о 12:00 на балконі Острозького замку. Автором цих унікальних творів є Костянтин Сапошко.

Це митець із міста Славута для якого олівець став матеріалом для створення скульптур. У своїх роботах він використовує крихітний грифель як основу, створюючи мініатюрні шедеври.

Незважаючи на те, що це крихкий матеріал, майстер вирізає на кінчику олівця мініатюрні фігури, які вражають своєю деталізацією та витонченістю.

Костянтин Сапошко з 2013 року присвятив себе мініатюрній скульптурі, використовуючи гіпс а, пізніше, графітний олівець. Наразі його колекція налічує 48 неперевершених творів.

Митець працює в різних жанрах, маючи доробки в живописі, кераміці, мініатюрі, скульптурі та різьбі з дерева. Його роботи, окрім музеїв Славути, Нетішина, знаходяться в приватних колекціях України, Англії, Німеччини, Португалії, Індії, Польщі та Італії.

Під час заходу збиратимуть гроші на авто для захисників з 14 ОМБр.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews