По шість тисяч хворих щотижня: сезон грипу на Рівненщині триває

16.01.2024 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли 6280 жителів області. Це на 78 випадків менше, ніж за попередні сім днів, повідомили у Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Рушієм епідпроцесу залишається дитяче населення - частка захворілих дітей становить 59,7%.

За минулий тиждень в області зареєстровано 120 випадків COVID-19, пів сотні людей госпіталізовано. На жаль, внаслідок коронавірусу помер один рівнянин та два жителі Демидівської громади.

Нагадаємо, пацієнтам із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ на період дії воєнного стану можна оформити тимчасову непрацездатність на п’ять календарних днів дистанційно.

Зокрема, у разі наявності відповідних симптомів пацієнт має змогу звернутися до лікаря дистанційно, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт.
У разі, якщо дію медвисновку про тимчасову непрацездатність потрібно буде продовжити, пацієнт обов’язково повинен буде з’явитися на особистий прийом до лікаря.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews