У Рівненській області торік висадили 116 гектарів лісу

16.01.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Це нові ліси, які створені на землях, де їх раніше не було. Загалом роботи з лісовідновлення лісівники провели на площі майже 5 тисяч гектарів. Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

- Під час війни лісівники продовжували висаджувати ліс і вже готуються до цьогорічної лісокультурної кампанії. Всього за рік висаджено понад 27,3 млн сіянців деревних рослин, - сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що лісівники створювали переважно змішані лісові культури. Разом з тим, значно зросла частка використання сіянців із закритою кореневою системою, оскільки такі рослини мають кращу приживлюваність і більший приріст.

Нагадаємо, що минулоріч фахівці Північно-Західне міжрегіональне управління ЛтаМГ обстежували ділянки самосійних лісів. У підсумку було визначено 340 га території, які у перспективі будуть передані у постійне користування лісгоспам.

Лісівники також повідомили, що одними з перших цю роботу провели Березнівська, Корнинська та Малинська тергромади. У майбутньому це дасть змогу упорядкувати ведення лісового господарства на цих ділянках та їх належну охорону.

Зауважимо, висадження лісу проходить у рамках екологічної ініціативи Президента «Зелена країна», розпочатої ще до повномасштабного вторгнення.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews