Поліцейська варта в закладах освіти: у скількох школах Рівненщини вона з'явиться

17.01.2024 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


Вже в січні 37 шкіл Рівненщини будуть забезпечені офіцерами Служби освітньої безпеки (СОБ).

Йдеться про заклади обласного центру та північних районів.

Важливо, що при цьому офіцер Служби освітньої безпеки – це не охоронець, а фахівець з питань безпеки в освітньому закладі. Окрім поліцейських навичок та виконання протоколу безпеки, він матиме знання з психології дитини, аби розуміти її та за потреби вчасно допомогти та вжити необхідних заходів.

Офіцери СОБ стануть медіаторами між адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами й дітьми та разом із педагогами працюватимуть над створенням безпечного середовища для дітей.

До повноважень поліцейських входитиме пропускний режим (в окремих школах встановлюватимуть спецрамки та металошукачі), комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення.

Один із найважливіших моментів у роботі – спілкування з дітьми у навчальному закладі, зокрема про загрозу вибухонебезпечних та будь-яких невідомих предметів, з якими дитина може стикнутися.

Нова модель освітнього правопорядку покликана забезпечити безпечне середовище, в якому зростатимуть діти.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews