І знову втрата: сьогодні Рівне проведе в останню путь ще одного полеглого воїна

18.01.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Андрій Яремчук народився у селі Світанок на Кореччині. Після закінчення школи - пішов на строкову службу в армію. Коли ж повернувся, присвятив себе роботі на будівництві в Україні та за кордоном.

- Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, Андрій саме повернувся додому. За мобілізацією вже 5 березня 2022 року був призваний у військо. Не відмовлявся, казав, що мусить захищати Україну, що це його обов’язок, - розповідає дружина Героя Оксана.

Людина-усмішка - таким завжди пам’ятатимуть Андрія рідні, друзі та знайомі. Надзвичайно позитивний, веселий, добрий, чесний та щирий. Андрій завжди дбав про рідних. Був найкращим татом та чоловіком. Про службу дружині та 17-річному синові Назару розповідав мало. Лише заспокоював, що все буде добре, щоб найдорожчі не хвилювалися.

Упродовж тривалого часу Андрій ніс службу на кордоні з Білоруссю. Але 5 січня 2024 року вирушили на Донеччину.

- Коли вони їхали, запитувала, як хлопці налаштовані. Андрій прямо казав, що всі вони усвідомлюють, що це може бути дорога в один кінець, - пригадує дружина.

12-го січня 2024 року 41-річний старший солдат Андрій Яремчук, відданий військовій присязі, загинув на полі бою у Бахмутському районі на Донеччині.

- Він був помічником кулеметника, але не міг без автівки. Тож як водій, вивозив хлопців на позиції. Тоді ж і потрапив під обстріл, фактично на п’ятий день перебування там, - розповіла дружина.

Прощання із Героєм відбудеться сьогодні, 18 січня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. За тим відбудеться панахида у Свято-Покровському соборі. Звідти процесія вирушить до дому Героя (вулиця Київська, 83). Поховають його на Алеї Героїв кладовища Нове.

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews