Рівненські рятувальники відточують майстерність у порятунку людей на водоймах узимку (ФОТО)

18.01.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У 2023 році на водоймах області загинули 35 людей, 5 з яких – діти, про це повідомили в Головному управлінні ДСНС в Рівненській області. 

Учора місцеві рятувальники спільно з фахівцями Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах провели навчання з порятунку потопаючих. Захід відбувся на озері Басів Кут у Рівному, повідомляє пресслужба Рівненської облради.

За легендою, рибалка провалився під кригу. Тож учасники навчань відпрацьовували різні дії на випадок такої надзвичайної ситуації. Зокрема, порятунок людини за допомогою рятувального кола, яке закріплене на мотузці, а також спеціального аероглісера Tornado.

На третьому етапі до операції доєдналися водолази. Завдяки снігоболотоходу «Богун» вдалося швидко та безпечно дістатися до постраждалого і оперативно доправити його в безпечне місце.

В управлінні ДСНС наголошують на важливості таких навчань. Адже, за статистикою, у 2022 році на Рівненщині загинули 29 осіб, із них 5 - діти. У 2023-му цифри, на жаль, гірші: 35 потопельників, з яких 5 – діти.

Серед основних причин усіх цих трагедій - купання в невизначених місцях, порушення правил поведінки на воді, купання в нетверезому стані.

У той же час, за два роки на водоймах Рівненщини вдалося врятувати 139 людей, зокрема, 14 дітей.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews