У Рівному з'являться меморіальні дошки загиблим на війні воїнам

25.01.2024 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Учора відбулося засідання Комісії з питань найменування міських обʼєктів топоніміки, встановлення памʼятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок на території Рівненської міської територіальної громади.
 
Зокрема вирішили:
- Найменувати проектну вулицю 5 на честь Мирослава Лазовського, який загинув у російсько-українській війні.
- Найменувати території між будівлями за адресами: м.Рівне, вул.Поштова, 2, вул.Соборна, 94 та проїзд вздовж будівель за адресою: майдан Незалежності, 1 та 3 - Сквер Віктора Суходольського.
- Встановити на фасаді ліцею №12 меморіальні дошки випускникам закладу Олегу та Дмитру Зіберам, які загинули під час російсько-української війни.
- Встановити на ліцеї № 11 меморіальну дошку випускнику закладу Ервіну Засанському, який загинув під час російсько-української війни.
- Встановити на фасаді гімназії № 24 меморіальні дошки випускникам закладу Дмитру Марцинковському та Максиму Данічкіну, які загинули під час російсько-української війни .
- Встановити меморіальну дошку на фасаді ліцею № 18 випускнику закладу Вадиму Кітчаку, який загинув під час російсько-української війни.
- Встановити меморіальні дошки на фасаді ліцею № 8 випускникам закладу Дмитру Ткачуку, Олегу Ільїну, Максиму Медведеву, які загинули під час російсько-української війни.
- Встановити меморіальну дошку на фасаді ліцею Елітар,випускнику закладу Сергію Савчуку, який загинув під час російсько-української війни.
- Встановити меморіальну дошку Дмитру Ботану, який загинув під час російсько-української війни на фасаді ліцею № 13, де він навчався та на будинку, де проживав.
- Встановити меморіальну дошку на фасаді ліцею Колегіум випускнику закладу Назару Небожинському, який загинув під час російсько-української війни.
- Встановити меморіальну дошку Надії Косміаді на стіні Арт-ательє Георгій Косміаді (до 100-річчя від дня народження) за кошти ініціатора.
 
Крім того, Управління містобудування та архітектури запропонувало присвоїти іменами Героїв зелених зон, скверів,площ, які наразі без визначених назв.
 
Варто зазначити, що за рішенням комісії буде підготовлений проект рішення, який мають підтримати депутати Рівнеради на сесійному засіданні.
 
Пресслужба Рівнеради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews